capsule propolis rosu
Propolisul rosu brazilian
11 iulie 2019
cancer vezica urinara
Cancerul vezicii urinare, posibil nou tratament cu o tulpina de virus gripal
12 iulie 2019
Afiseaza toate

Propolisul verde brazilian

capsule propolis verde

Intr-una din regiunile miniere din Brazilia (Minas Gerais), dupa defrisari masive, după extracția minereurilor, terenurile rămase arătau ca un teren selenar, lipsit de viata, inclusiv datorită faptului ca solul era foarte bogat in oxid de fier.

Prima planta, planta “pionier”, care a reusit sa se aclimatizeze la acest sol si conditii meteo (caldura uscata extremă pe perioada verii) a fost un arbust cu denumirea latină: “Bacharis dracunculifolia”.

Oamenii din zona foloseau crengile arbustului pentru a-și confecționa maturi, pentru curatenie in propriile grădini…

Asa a fost multa vreme, pana cand un brazilian de origine japoneza, cu ajutorul oamenilor de stiinta din Brazilia și Japonia, au pus in evidenta un compus care se gaseste din abundenta in planta, artepilina C (diterpen de clerodan) care are foarte bune proprietăți antitumorale.

In urma acestei descoperiri japonezii au început sa importe cantități impresionante de propolis verde (de Bacharis), importul lor anual estimat trecand in prezent de 1000 de tone.

S-au efectuat sute de studii științifice pe acest tip de propolis, cu evidentierea multor altor efecte farmacologice și terapeutice care merg armonios atunci cand se combina și cu produsele apicole clasice.

Este interesant faptul ca propolisul nostru, care are originea predominanta in plop (Populus nigra), acționează contra tumorilor printr-un mecanism diferit, la un nivel diferit, fata de propolisul verde brazilian.

De aici importanta terapeutica a combinarii celor doua tipuri de propolis, la toți pacienții suferinzi de cancer, pentru ca s-a demonstrat de mult, folosirea combinata a produselor apicole duce la un mai puternic efect de tip sinergic.

Pentru dozele zilnice de propolis și alte produse apicole, apelați la cel mai apropiat medic specialist in Apiterapie, Fitoterapie si Aromaterapie.

Specialist APIFITOTERAPIE

Dr. Stefan Stangaciu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *