49,00 lei 35,00 lei
Supliment alimentar obtinut din Orz verde (Hordeum vulgare)
Sod Natural este un extract de orz verde produs de INCDMI Cantacuzino, utilizând exclusiv plante din cultura proprie (crescute in condiții ecologice) si respectand un proces tehnologic validat. Sunt utilizate doar plante tinere (max. 20-25 cm inaltime), stiut fiind ca acestea au un conținut maxim de fitonutrienti si oligoelemente.
Produsul este recomandat:
Magazinul din Bucuresti S-A INCHIS. Comenzile se pot plasa doar online
Stoc epuizat
Caracterizarea biochimica a produsului SOD NATURAL a evidentiat un continut bogat de compusi cu mase moleculare mici, precum vitamine (C, E, A), glucide, flavonoizi, sapte aminoacizi esentiali si oligoelemente esentiale (K, Na, Zn, Mg, Ca, Mn, P).
Capacitatea antioxidanta se manifesta prin neutralizarea directa a speciilor reactive de oxigen (a caror actiune prooxidanta are drept consecinta degradarea diverselor componente celulare).
SOD NATURAL contine substante micromoleculare cu activitate enzimatica de tip superoxid dismutaza (de unde si numele produsului) si de tip peroxidaza, precum si numerosi alti compusi antioxidanti.
Continut crescut in oligoelemente (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor, mangan, zinc), aminoacizi esentiali si vitamine. SOD NATURAL prezinta importante proprietati energizante, fiind recomandat ca supliment alimentar, fortifiant al organismului in conditii de stres, efort fizic si psihic.
Este ideal in curele de detoxifiere a organismului, necesare in cazul celor care isi desfasoara activitatea in medii solicitante, cu risc crescut asupra sanatatii.
Fiind un produs natural (extract de orz verde obtinut prin presare, fara conservanti), SOD NATURAL este bine tolerat de catre organism. Nu au fost semnalate reactii adverse.
Multe PROBLEME DE SANATATE sunt generate de excesul de specii reactive de oxigen produse ca urmare a actiunii radiatiilor ionizante, compusilor toxici, efortului fizic si intelectual.
SOLUTII: SOD NATURAL este de un real folos in neutralizarea excesului de specii reactive de oxigen care afecteaza intregul organism prin actiunea lor prooxidanta.
Mod de administrare:
Datorită proprietăților speciale ale orzului verde, extracte ale acestei plate au fost utilizate pe scară largă pentru a obține produse vegetale care să fie folosite drept suplimente alimentare, uneori în asociere cu compuși terapeutici incluși în protocoalele terapeutice curente. Cercetările efectuate de dr. Yoshihide Hagiwara și colab. pe 150 plante diferite au evidențiat faptul că extractul de orz verde (obținut din planta tânără cu o înălțime de max. 20 – 25 cm) conține cel mai adecvat și echilibrat amestec de nutrienți ce pot exista într-o singură sursă. În plus, extractul de orz verde conține clorofilă naturală, compuși cu activitate enzimatică, necesari proceselor metabolice din corpul uman și în mod special substanțe capabile să potențeze metabolismul celular normal, să epureze radicalii liberi de oxigen și să contribuie la eliminarea a numeroși compuși toxici, cu consecințe în prevenirea îmbătrânirii celulare (prin inhibitori de protein-tirozin-kinaze, diverși antioxidanți etc.) și inhibarea creșterii celulelor maligne [1-4].
Obținut din orz verde, produs și comercializat de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”.
Pentru obținerea SOD NATURAL sunt utilizate doar plante tinere (max. 20-25 cm înălțime), știut fiind că acestea au un conținut maxim de fitonutrienți și oligoelemente. Plantele de orz provin din cultura proprie, condiții ecologice. Respectând un proces tehnologic validat, SOD NATURAL este obținut prin presarea masei de orz verde, urmată de o serie de filtrări succesive, în final rezultând un lichid limpede brun-roșcat, steril. SOD NATURAL nu conține aditivi/conservanți sau excipienți, proprietățile sale rezultând exclusiv din componentele existente în sucul natural de orz verde. Produsul steril este condiționat în fiole de sticlă.
Produsul păstrează în compoziție ansamblul aminoacizilor existenți în mod natural în sucul de orz verde (acid aspartic, acid glutamic, serină, glicină, histidină, arginină, treonină, alanină, prolină, tirozină, valină, izoleucină, leucină, fenilalanină, lizină și triptofan), aceștia contribuind în mod esențial la menținerea și creșterea capacității antioxidante, exprimată prin activitate de tip superoxid dismutază și peroxidază, respectiv capacitate de epurare a radicalilor de oxigen [5,6].
Respectarea unui proces tehnologic validat pentru obținerea SOD NATURAL [7,8] duce la obținerea unui supliment alimentar ce prezintă numeroase avantaje:
Stresul oxidativ și consecințele acestuia constituie o problematică de permanentă actualitate, în contextul unui stil de viață din ce în ce mai solicitant și al unor factori de mediu (fizico-chimici) din ce în ce mai agresivi. Stresul oxidativ joacă un rol important în acumularea leziunilor celulare și tisulare, asociate procesului de îmbătrânire și tuturor patologiilor cu componentă inflamatorie.
Utilizarea suplimentelor alimentare cu proprietăți antioxidante poate fi benefică pentru restabilirea echilibrului între generarea radicalilor liberi și protecția antioxidantă, reducerea apariției sau repararea leziunilor induse de excesul de radicali liberi de oxigen, restabilirea unui metabolism celular normal, cu consecințe în menținerea și/sau îmbunătățirea stării de sănătate [9,10].
Caracterizarea complexă a SOD NATURAL, supliment alimentar cu capacitate antioxidantă dovedită, este redată în tabelul 1, în care se precizează conținutul în aminoacizi și respectiv în tabelul 2, în care se precizează conținutul în compuși biochimici și elemente esențiale.
Parametrul testat Compoziție aminoacizi |
Valoarea corespunzătoare SOD NATURAL |
Metoda |
---|---|---|
Acid aspartic Acid glutamic Serina Glicina Histidina Arginina Treonina Alanina Prolina Tirozina Valina IzoleucinaLeucina Fenilalanina Lizina |
0.033% 0.038% 0.018% 0.022% 0.005% 0.014% 0.067% 0.037% 0.018% 0.012% 0.026% 0.018%0.026% 0.015% 0.026% |
PB-53 / HPLC ed. II of 30.12.2008 |
Triptofan | 0.003 g/100 g | PB-136 / HPLC ed. I of 06.02.2012 |
În indicarea metodelor utilizate în tabelul 1 se folosesc următoarele acronime: PB – Procedura Badawcza (pol., Procedura de cercetare) și HPLC – High Performance Liquid Chromatography
Test | Valoare corespunzătoare SOD NATURAL |
Metoda | Doza zilnică recomandată (DZR) pentru adulți |
---|---|---|---|
Proteine totale | 0.56% | Standard intern SR EN 25663:2000 |
|
Glucide | 2.5% | PB – 287 ed. I, 27.09.2014 | |
Vitamina B9 | 2.92μg/100 g | PB – 327 ed. I, 30.11.2015 | 0.4 mg (optim 1 mg) [11] |
Vitamina C | 5.7 mg/100 g | PB – 135/HPLC ed. II/15.09.2015 |
75 mg – femei 90 mg – bărbați [12]] |
Vitamina B1 | 0.03 mg/100 ml | PN-A-79011-4; 1998 | 1.4 mg |
Vitamina B2 | 0.03 mg/100 ml | PN-A-79011-4; 1998 | 1.6 mg |
Vitamina E | <0.1 mg/100 ml | PB – 40/HPLC ed. III/28.02.2009 |
15 mg |
Vitamina D3 | <0.25 μg/100 g | PN-EN 12821:2009 | 20 mcg [13] |
Fosfor | 45.6 mg/100 g | PB – 223/ICP, ed. II/12.01.2015 |
1000 mg [13,14] |
Potasiu | 4170 mg/kg | SR EN ISO 15587-2:2003 SR EN ISO 11885:2009 |
40-100 mEq [15] |
Calciu | 295 mg/kg | SR EN ISO 15587-2:2003 SR EN ISO 11885:2009 |
1000-1200 mg [16] |
Sodiu | 239 mg/kg | SR EN ISO 15587-2:2003 SR EN ISO 11885:2009 |
2300 mg [17] |
Magneziu | 128 mg/kg | SR EN ISO 15587-2:2003 SR EN ISO 11885:2009 |
320 mg – femei 420 mg – bărbați [18] |
Mangan | 1.25 mg/kg | SR EN ISO 15587-2:2003 SR EN ISO 11885:2009 |
8-10 mg pentru adulți [19] |
Crom | 0.028 mg/kg | PB – 223/ICP, ed. II/12.01.2015 | 120 μg (0.12 mg) |
Zinc | 1.98 mg/kg | PB – 223/ICP, ed. II/12.01.2015 | 11 mg – bărbați >18 ani 8 mg – femei >19 ani |
Seleniu | <0.025 mg/kg | PB – 223/ICP, ed. II/12.01.2015 | 35 μg |
Profil acizi grași | <0.1 g/100 ml | PN-EN ISO 12966-1:2015-01; PN-EN ISO 12966-2:2011 |
|
Gluten | Nu a fost detectat | PB – 139, ed. IV/13.05.2013 |
Contraindicat în cazul intoleranței la gluten |
SOD NATURAL conține substanțe micromoleculare cu activitate enzimatică de tip superoxid dismutază (SOD) și de tip peroxidază (Px).
Prin conținutul în compuși biochimici și elemente esențiale (proteine totale, glucide, vitamine, 4 oligoelemente, minerale), SOD NATURAL ajută la fortificarea organismului în condiții de stres, efort fizic și psihic. Conținutul fiecărei vitamine (existentă în mod natural în sucul de orz verde buvabil) este sub doza zilnică recomandată (DZR), ținând cont de modul de administrare recomandat de producător (2-4 fiole / zi). Acțiunea sa este benefică pentru restabilirea echilibrului între generarea radicalilor liberi și protecția antioxidantă, cu consecințe în menținerea sau îmbunătățirea stării de sănătate.
Stresul oxidativ puternic influențat de factori de mediu și stilul de viață. Activitatea fizică fiind un modulator al balanței redox la nivel celular și tisular, cele două extreme – activitatea fizică susținută și inactivitatea – duc la generarea unor cantități crescute de radiali liberi de oxigen, cu efect inițial local și ulterior general, cu alterarea stării de sănătate.
Lucrul în condiții de stres susținut (activitate neuronală intensă și de lungă durată), ca și lucrul în mediu toxic sau mediu cu radiații ionizante implică multiple mecanisme intracelulare și extracelulare de generare a radicalilor liberi de oxigen. Efectul acestora nu poate fi eficient contracarat de mecanismele antioxidante (suprasolicitate într-un organism supus unor factori agresivi din mediul extern sau intern). Capacitatea antioxidantă a SOD NATURAL justifică utilizarea acestui supliment alimentar în cazul celor care își desfășoară activitatea în medii solicitante sau cu un risc crescut asupra sănătății (radiații ionizante, compuși toxici etc.).
SOD NATURAL este bine tolerat de organism și nu s-au semnalat reacții adverse. Analizele efectuate pe mostre au evidențiat un conținut de gluten sub limita de detecție a metodei (3ppm) (tabel 2). Totuși, ținând cont de posibilitatea contaminării întâmplătoare cu gluten în timpul recoltării (semințe ale altor cereale, manipulare) administrarea SOD NATURAL la persoane cu intoleranță la gluten prezintă grad de risc.
Analiza compoziției în metale grele a produsului SOD NATURAL a evidențiat următoarele rezultate (tabelul 3):
Test | Valoarea corespunzătoare SOD NATURAL |
Metoda | Limita de toxicitate |
---|---|---|---|
Cadmiu | 0.0022 mg/l | PN-EN 15763:2010 | ≤0.005 mg/l |
Nichel | 0.044 mg/l | PB – 223/ICP, ed. II/12.01.2015 |
<1 mg |
Plumb | 0.022 mg/l | PN-EN 15763:2010 | <50 mg/kg sol |
Mercur | <0.0006 mg/l | PB – 30/CVAAS, ed. V/18.09.2012 |
<0.002 mg/l |
Arsenic | <0.01 mg/l | PN-EN 15763:2010 | 0.01 mg/l |
Recenzii
Nu există încă recenzii.