SOD Natural – de Institutul Cantacuzino

Evaluat la 5.00 din 5 pe baza unei evaluări a clientului
(1 recenzie client)

89,00 lei

Supliment alimentar obtinut din Orz verde (Hordeum vulgare)
Sod Natural este un extract de orz verde produs de INCDMI Cantacuzino, utilizând exclusiv plante din cultura proprie (crescute in condiții ecologice) si respectand un proces tehnologic validat. Sunt utilizate doar plante tinere (max. 20-25 cm inaltime), stiut fiind ca acestea au un conținut maxim de fitonutrienti si oligoelemente.

Produsul este recomandat:

  • – Pacienti oncologici cu imunodeficienta si ca tratament adjuvant mai ales in timpul chimioterapiei(nu este recomandat in timpul radioterapiei).Reduce efectele adverse din timpul chimioterapiei (febra,slabiciune, transpiratii abundente, greata) si crește pofta de mancare
  • – Pacienti cu imunodepresie (febra repetata,infectii respiratorii sau urinare)
  • – Probleme hepatice:  tratament adjuvant in ciroza hepatica, insuficienta hepatica
  • – Copii predispuși la viroze si infectii repetate (laringita, faringita, sinuzita, bronsite sau pneumonii) sau cu lipsa poftei de mancare
Cod Produs: 0745114363077 Categorie:

Caracterizarea biochimica a produsului SOD NATURAL a evidentiat un continut bogat de compusi cu mase moleculare mici, precum vitamine (C, E, A), glucide, flavonoizi, sapte aminoacizi esentiali si oligoelemente esentiale (K, Na, Zn, Mg, Ca, Mn, P).

Capacitatea antioxidanta se manifesta prin neutralizarea directa a speciilor reactive de oxigen (a caror actiune prooxidanta are drept consecinta degradarea diverselor componente celulare).
SOD NATURAL contine substante micromoleculare cu activitate enzimatica de tip superoxid dismutaza (de unde si numele produsului) si de tip peroxidaza, precum si numerosi alti compusi antioxidanti.

Antioxidant si Energizant

Prin continutul crescut in oligoelemente (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor, mangan, zinc), aminoacizi esentiali si vitamine, SOD NATURAL prezinta importante proprietati energizante, fiind recomandat ca supliment alimentar, fortifiant al organismului in conditii de stres, efort fizic si psihic.

Capacitatea antioxidanta justifica utilizarea produsului in curele de detoxifiere a organismului, necesare in cazul celor care isi desfasoara activitatea in medii solicitante sau cu risc crescut asupra sanatatii.

Fiind un produs natural (extract de orz verde obtinut prin presare, fara conservanti), SOD NATURAL este bine tolerat de catre organism. Nu au fost semnalate reactii adverse.

Multe PROBLEME DE SANATATE sunt generate de excesul de specii reactive de oxigen produse ca urmare a actiunii radiatiilor ionizante, compusilor toxici, efortului fizic si intelectual.
SOLUTII: SOD NATURAL este de un real folos in neutralizarea excesului de specii reactive de oxigen care afecteaza intregul organism prin actiunea lor prooxidanta.

Mod de administrare:

  • 1 flacon pe zi pentru copii
  • 2 flacoane pe zi pentru adulti
  • 4 flacoane pe zi pentru adulti cu imunodeficienta grava, patologii oncologice. Atentie! Nu este recomandat pacienților care fac radioterapie

Prospect SOD Natural

Date privind natura produsului

 

Datorită proprietăților speciale ale orzului verde, extracte ale acestei plate au fost utilizate pe scară largă pentru a obține produse vegetale care să fie folosite drept suplimente alimentare, uneori în asociere cu compuși terapeutici incluși în protocoalele terapeutice curente. Cercetările efectuate de dr. Yoshihide Hagiwara și colab. pe 150 plante diferite au evidențiat faptul că extractul de orz verde (obținut din planta tânără cu o înălțime de max. 20 – 25 cm) conține cel mai adecvat și echilibrat amestec de nutrienți ce pot exista într-o singură sursă. În plus, extractul de orz verde conține clorofilă naturală, compuși cu activitate enzimatică, necesari proceselor metabolice din corpul uman și în mod special substanțe capabile să potențeze metabolismul celular normal, să epureze radicalii liberi de oxigen și să contribuie la eliminarea a numeroși compuși toxici, cu consecințe în prevenirea îmbătrânirii celulare (prin inhibitori de protein-tirozin-kinaze, diverși antioxidanți etc.) și inhibarea creșterii celulelor maligne [1-4].

 

SOD NATURAL este un supliment alimentar buvabil, obținut din orz verde, produs și comercializat de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”. Pentru obținerea SOD NATURAL sunt utilizate doar plante tinere (max. 20-25 cm înălțime), știut fiind că acestea au un conținut maxim de fitonutrienți și oligoelemente. Plantele de orz provin din cultura proprie, condiții ecologice. Respectând un proces tehnologic validat, SOD NATURAL este obținut prin presarea masei de orz verde, urmată de o serie de filtrări succesive, în final rezultând un lichid limpede brun-roșcat, steril. SOD NATURAL nu conține aditivi/conservanți sau excipienți, proprietățile sale rezultând exclusiv din componentele existente în sucul natural de orz verde. Produsul steril este condiționat în fiole de sticlă.

 

SOD NATURAL este un supliment alimentar stabil din punct de vedere al capacității antioxidante, prin aplicarea unui procedeu de fabricație eficient, care conduce la obținerea unui produs 100% natural. Produsul păstrează în compoziție ansamblul aminoacizilor existenți în mod natural în sucul de orz verde (acid aspartic, acid glutamic, serină, glicină, histidină, arginină, treonină, alanină, prolină, tirozină, valină, izoleucină, leucină, fenilalanină, lizină și triptofan), aceștia contribuind în mod esențial la menținerea și creșterea capacității antioxidante, exprimată prin activitate de tip superoxid dismutază și peroxidază, respectiv capacitate de epurare a radicalilor de oxigen [5,6].

 

Respectarea unui proces tehnologic validat pentru obținerea SOD NATURAL [7,8] duce la obținerea unui supliment alimentar ce prezintă numeroase avantaje:

  • Stabilitate din punctul de vedere al capacității antioxidante, compoziție și proprietăți similare cu cele ale sucului proaspăt de orz verde, putitate ridicată, fără aditivi sau conservanți. Studiile noastre au demonstrat că proprietățile antioxidante ale acestui supliment alimentar se păstrează timp de 2 ani dacă produsul este depozitat la temperatura +5ºC ± 3ºC.
  • Condiționarea produsului SOD NATURAL în fiole de sticlă închise ermetic împiedică expunerea sucului de orz la acțiunea oxigenului atmosferic, fenomen ce ar duce la scăderea rapidă a capacității antioxidante.
  • Fiind buvabil, SOD NATURAL urmează aceeași cale ca și alimentele, fiind degradat parțial sub acțiunea sucurilor gastrice și intestinale, principiile active fiind absorbite prin mucoasa intestinală și distribuite ulterior către celule și țesuturi.
  • Filtrările succesive (mai ales filtrarea sterilizantă) duc la eliminarea bacteriilor care, pentru procesele metabolice proprii, ar putea utiliza o parte din aminoacizii existenți însucul de orz verde, fenomen care influențează calitatea produsului finit.

Substanțe active și acțiunea lor asupra organismului (aporturi, mecanisme fiziologice și/sau energetice)

 

Stresul oxidativ și consecințele acestuia constituie o problematică de permanentă actualitate, în contextul unui stil de viață din ce în ce mai solicitant și al unor factori de mediu (fizico-chimici) din ce în ce mai agresivi. Stresul oxidativ joacă un rol important în acumularea leziunilor celulare și tisulare, asociate procesului de îmbătrânire și tuturor patologiilor cu componentă inflamatorie.

 

Utilizarea suplimentelor alimentare cu proprietăți antioxidante poate fi benefică pentru restabilirea echilibrului între generarea radicalilor liberi și protecția antioxidantă, reducerea apariției sau repararea leziunilor induse de excesul de radicali liberi de oxigen, restabilirea unui metabolism celular normal, cu consecințe în menținerea și/sau îmbunătățirea stării de sănătate [9,10].

Caracterizarea complexă a SOD NATURAL, supliment alimentar cu capacitate antioxidantă dovedită, este redată în tabelul 1, în care se precizează conținutul în aminoacizi și respectiv în tabelul 2, în care se precizează conținutul în compuși biochimici și elemente esențiale.

Tabelul 1 Conținutul în aminoacizi al produsului SOD NATURAL

Parametrul testat
Compoziție aminoacizi
Valoarea corespunzătoare
SOD NATURAL
Metoda
Acid aspartic
Acid glutamic
Serina
Glicina
Histidina
Arginina
Treonina
Alanina
Prolina
Tirozina
Valina
IzoleucinaLeucina
Fenilalanina
Lizina
0.033%
0.038%
0.018%
0.022%
0.005%
0.014%
0.067%
0.037%
0.018%
0.012%
0.026%
0.018%0.026%
0.015%
0.026%
PB-53 / HPLC ed. II of
30.12.2008
Triptofan 0.003 g/100 g PB-136 / HPLC ed. I of 06.02.2012

În indicarea metodelor utilizate în tabelul 1 se folosesc următoarele acronime: PB – Procedura Badawcza (pol., Procedura de cercetare) și HPLC – High Performance Liquid Chromatography

Tabelul 2 Compoziția în compuși biochimici și elemente esențiale a produsului SOD NATURAL

 

Test Valoare corespunzătoare
SOD NATURAL
Metoda Doza zilnică recomandată
(DZR) pentru adulți
Proteine totale 0.56% Standard intern SR EN
25663:2000
Glucide 2.5% PB – 287 ed. I, 27.09.2014
Vitamina B9 2.92μg/100 g PB – 327 ed. I, 30.11.2015 0.4 mg (optim 1 mg) [11]
Vitamina C 5.7 mg/100 g PB – 135/HPLC ed.
II/15.09.2015
75 mg – femei
90 mg – bărbați [12]]
Vitamina B1 0.03 mg/100 ml PN-A-79011-4; 1998 1.4 mg
Vitamina B2 0.03 mg/100 ml PN-A-79011-4; 1998 1.6 mg
Vitamina E <0.1 mg/100 ml PB – 40/HPLC ed.
III/28.02.2009
15 mg
Vitamina D3 <0.25 μg/100 g PN-EN 12821:2009 20 mcg [13]
Fosfor 45.6 mg/100 g PB – 223/ICP, ed.
II/12.01.2015
1000 mg [13,14]
Potasiu 4170 mg/kg SR EN ISO 15587-2:2003
SR EN ISO 11885:2009
40-100 mEq [15]
Calciu 295 mg/kg SR EN ISO 15587-2:2003
SR EN ISO 11885:2009
1000-1200 mg [16]
Sodiu 239 mg/kg SR EN ISO 15587-2:2003
SR EN ISO 11885:2009
2300 mg [17]
Magneziu 128 mg/kg SR EN ISO 15587-2:2003
SR EN ISO 11885:2009
320 mg – femei
420 mg – bărbați [18]
Mangan 1.25 mg/kg SR EN ISO 15587-2:2003
SR EN ISO 11885:2009
8-10 mg pentru adulți [19]
Crom 0.028 mg/kg PB – 223/ICP, ed. II/12.01.2015 120 μg (0.12 mg)
Zinc 1.98 mg/kg PB – 223/ICP, ed. II/12.01.2015 11 mg – bărbați >18 ani
8 mg – femei >19 ani
Seleniu <0.025 mg/kg PB – 223/ICP, ed. II/12.01.2015 35 μg
Profil acizi grași <0.1 g/100 ml PN-EN ISO
12966-1:2015-01;
PN-EN ISO 12966-2:2011
Gluten Nu a fost detectat PB – 139, ed.
IV/13.05.2013
Contraindicat în cazul
intoleranței la gluten

SOD NATURAL conține substanțe micromoleculare cu activitate enzimatică de tip superoxid dismutază (SOD) și de tip peroxidază (Px).

Prin conținutul în compuși biochimici și elemente esențiale (proteine totale, glucide, vitamine, 4 oligoelemente, minerale), SOD NATURAL ajută la fortificarea organismului în condiții de stres, efort fizic și psihic. Conținutul fiecărei vitamine (existentă în mod natural în sucul de orz verde buvabil) este sub doza zilnică recomandată (DZR), ținând cont de modul de administrare recomandat de producător (2-4 fiole / zi). Acțiunea sa este benefică pentru restabilirea echilibrului între generarea radicalilor liberi și protecția antioxidantă, cu consecințe în menținerea sau îmbunătățirea stării de sănătate.

 

Doza zilnică de antioxidanți trebuie corelată cu intensitatea stresului oxidativ prezent în organism, acesta din urmă fiind puternic influențat de factori de mediu și stilul de viață. Activitatea fizică fiind un modulator al balanței redox la nivel celular și tisular, cele două extreme – activitatea fizică susținută și inactivitatea – duc la generarea unor cantități crescute de radiali liberi de oxigen, cu efect inițial local și ulterior general, cu alterarea stării de sănătate. Lucrul în condiții de stres susținut (activitate neuronală intensă și de lungă durată), ca și lucrul în mediu toxic sau mediu cu radiații ionizante implică multiple mecanisme intracelulare și extracelulare de generare a radicalilor liberi de oxigen. Efectul acestora nu poate fi eficient contracarat de mecanismele antioxidante (suprasolicitate într-un organism supus unor factori agresivi din mediul extern sau intern). Capacitatea antioxidantă a SOD NATURAL justifică utilizarea acestui supliment alimentar în cazul celor care își desfășoară activitatea în medii solicitante sau cu un risc crescut asupra sănătății (radiații ionizante, compuși toxici etc.).

 

Date despre toxicitatea produsului (atenționări asupra consumului)

 

SOD NATURAL este bine tolerat de organism și nu s-au semnalat reacții adverse. Analizele efectuate pe mostre au evidențiat un conținut de gluten sub limita de detecție a metodei (3ppm) (tabel 2). Totuși, ținând cont de posibilitatea contaminării întâmplătoare cu gluten în timpul recoltării (semințe ale altor cereale, manipulare) administrarea SOD NATURAL la persoane cu intoleranță la gluten prezintă grad de risc.

De asemenea, pentru utilizarea optimă a SOD NATURAL sunt respectate următoarele atenționări:

  • Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat.
  • A nu se depăși doza zilnică recomandată. În caz de supradozaj pot sa apară fenomene diareice.
  • A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
  • A se păstra în ambalajul original, la temperatura de 5ºC ± 3ºC;
  • A nu se utiliza după data expirării înscrisă pe cutie.

Analiza compoziției în metale grele a produsului SOD NATURAL a evidențiat următoarele rezultate (tabelul 3):

Tabelul 3 Determinarea conținutului de metale grele a produsului SOD NATURAL

 

Test Valoarea corespunzătoare
SOD NATURAL
Metoda Limita de toxicitate
Cadmiu 0.0022 mg/l PN-EN 15763:2010 ≤0.005 mg/l
Nichel 0.044 mg/l PB – 223/ICP, ed.
II/12.01.2015
<1 mg
Plumb 0.022 mg/l PN-EN 15763:2010 <50 mg/kg sol
Mercur <0.0006 mg/l PB – 30/CVAAS, ed.
V/18.09.2012
<0.002 mg/l
Arsenic <0.01 mg/l PN-EN 15763:2010 0.01 mg/l

 

 

1 recenzie pentru SOD Natural – de Institutul Cantacuzino

  1. Evaluat la 5 stele din 5

    Maria

    De cand am inceput tratamentul cu Sod ma simt mult mai bine si s-au vazut rezultate chiar dupa prima luna. Merita efortul si voi continua cel putin 3-4 serii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *