Imunoinstant anti-Clostridium difficile
Clostridium difficile-Imunoglobulina Y din Imunoinstant anti-Clostridium difficile
8 noiembrie 2020
APITERAPIA IN MENOPAUZA
3 februarie 2021
Afiseaza toate

Parodontoza-ce este si cum o tratam

Conform primului studiu național despre bolile parodontale, doar 48% dintre români știu că parodontoza este o boală a dinților, 12% asociază această boală cu gingiile, iar 39% dintre romani nu știu nimic despre parodontoza, nici măcar nu o asociază cu cavitatea bucala!Acest studiu are ca obiectiv semnalarea unei probleme de educație a romanilor care, din motive precum neștiința, neapelarea la servicii medicale sau absența unei igiene adecvate sunt din ce în ce mai expuși afecțiunilor parodontale.O concepție larg răspândită este de pildă aceea ca parodontoza este o boala a bătrânilor. Puțini știu însă că bolile parodontale se pot instala chiar de la vârsta adolescentei.Marea problema este că oamenii nici măcar nu cunosc semnalele care ar trebui să le ridice semne de întrebare. Necunoscând simptomatologia, majoritatea nici nu își pun problema că ar putea fi în pericol.Parodontoza este una dintre cele mai grave afecțiuni stomatologice, a cărei evoluție conduce la mobilitatea și pierderea dinților de pe arcadele dentare, uneori, chiar la vârste tinere. Cu măsurile potrivite, luate la timp, poate fi tratată.Denumită științific parodontopatie marginală, boala a însoțit în mod constant evoluția umană, încă din cele mai vechi timpuri. Au fost descoperite mențiuni despre ea în texte medicale antice din India, China, Egipt, Israel, la greci, români și vechii arabi.

Boala parodontală este o afecțiune cronică a gingiei, de tip inflamator. Parodontoza se manifestă la nivelul țesuturilor de susținere a dintelui pe arcadă: gingie, ligament parodontal, os alveolar. Parodontoza poate duce la pierderea dinților prin distrugerea țesutului moale și a osului care susține dinții. De aceea este bine să fim informați despre simptomele parodontozei.Startul problemelor este dat atunci când particulelor de alimente, salivei si bacteriilor li se permite acumularea în jurul marginii gingiei, încurajând formarea unei mase bacteriene moi, numită placă bacteriană. Pe măsură ce cantități crescute de placă bacteriană pătrund între dinți, pot apărea cavități, iar materialul degradat din acestea creează un bun mediu de cultură pentru bacteriile deja prezente. Cavitățile formate se adâncesc și pot provoca distrugeri ale dinților și osului.

Simptomele gingivitei pot fi:

  • Gingiile roșii, inflamate
  • Depunerile de tartru la baza dinților
  • Sensibilitate dentară la stimuli externi, termici și chimici
  • Sângerarea în timpul periajului
  • Respirația urât mirositoare
  • Referitor la parodontoză simptome des întâlnite sunt:
  • Gingii desprinse de pe dinți și retrase, fapt ce duce la aspectul de dinți lungi
  • Dinți mobili
  • Căderea dinților
  • Infecții la nivelul gingiilor

Parodontopatia marginală este o afecțiune dentară care încă din primele etape îți transmite semnale de alarmă menite să te trimită la stomatolog. Ignorarea acestor simptome timpurii nu face altceva decât să agraveze boala parodontală și să grăbească pierderea dinților naturali.

Parodontoza este o leziune ireversibilă.Simptomele parodontozei pot părea nesemnificative la început, dar cu cât iei măsuri mai devreme, cu atât cresc șansele de a-ți salva dinții.

Tratamentul Parodontozei:

Pe langa igiena temeinica si tratamentele stomatogice clasice,exista si alte tipuri de tratament care vin in completarea acestora.

1.Produsele apicole pot fi un bun adjuvant in tratamentul paradontozei,fiind bine cunoscut efectul puternic antibacterian al propolisului,in mod deosebit al propolisului extract moale,care adera foarte bine la nivelul gingiei si inter-dentar

In formele severe de parodontoza se pot adauga produsele Imunoinstant-Romvac.

Se vor administra timp de 30 de zile 2 masuri de Imunoinstant G dupa micul dejun in lichid rece sau caldut(apa,ceai,lapte,suc,iaurt la o temperatura nu mai mare de 40 de grade C).Seara dupa cina si igiena orala se aplica la baza gingiei Immunodent Gel dupa care nu se mai ingereaza alimente sau lichide ptr minim 4 ore

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *