capsule propolis verde
Propolisul verde brazilian
11 iulie 2019
CIROZA HEPATICA
29 septembrie 2020
Afiseaza toate

Cancerul vezicii urinare, posibil nou tratament cu o tulpina de virus gripal

cancer vezica urinara

Noul studiu efectuat de Universitatea din Surrey si publicat in Clinical Cancer Research, prezinta un tratament revolutionar al cancerului de vezica urinara, in care imunitatea pacientului este extrem de importanta

Rezultatele obtinute din studiul clinic, realizate de cercetatorii de la Universitatea din Surrey, ar putea revolutiona tratamentul acestui tip de cancer. Nici o urmă de malignitate nu a fost găsită la un pacient după o săptămână de tratament dand noi sperante pentru tratamentul pacientilor cu cancer de vezica.

Folosind un virus comun al racelii ca un tratament pe un esantion de persoane cu acest tip de malignitate, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Surrey a gasit imbunatatiri substantiale: virusul a actionat asupra tumorii infectand celulele canceroase.

La unul dintre cei 15 pacienți, nu s-au găsit urme de cancer după numai o săptămână de tratament.

Rezultatele obtinute din studiul clinic ar putea revolutiona tratamentul cancerului de vezica urinara. Terapiile utilizate în prezent pentru a trata acest tip de cancer sunt foarte invazive și de obicei implică mai multe efecte secundare.

Studiul în detaliu

Pentru a efectua studiul, publicat în revista Clinical Cancer Research, cercetătorii au supus 15 pacienți care suferă de cancer de vezică urinară la un nou tratament prin injectarea unui virus comun al gripei în vezică prin cateter: coxsackievirus (CVA21) . Această procedura a fost efectuată cu o săptămână înainte de operație chirurgicala. Prin interventia chirurgicala si analizarea mostrelor de tesuturi, cercetatorii au constatat imbunatatiri semnificative la pacientii supusi studiului clinic.

Virusul coxsackievirus a acționat asupra cancerului prin infectarea celulelor canceroase.

Mai mult, din analizele celulelor eșantionului a apărut că CVA21, chiar și după injectare, a continuat să replice și să “atace” unitățile celulare bolnave.

“Ce face virusul este special. Pătrunde în celulele canceroase și le ucide activând o proteină din sistemul imunitar al pacientului și stimulează alte celule ale sistemului imunitar să atace tumora “, explică Hardev Pandha, unul dintre cercetătorii studiului.

Reducerea masei tumorale si moartea celulelor bolnave a fost observata la toti pacientii si la doar o saptamana dupa tratament tumora a disparut complet la un pacient, aratand potentialul enorm al acestui tratament. Tratamentul cu virusul gripei în plus, nu pare să aibă efecte secundare: o caracteristică care o diferențiază semnificativ de terapiile curente, după care pacienții recidiveaza de multe ori.

Teste suplimentare pe un numar mai mare de pacienti vor fi necesare pentru a verifica rezultatele obținute din acest prim studiu clinic.

Pentru cresterea imunitatii,echipa medicala condusa de dr Stangaciu Stefan va propune cateva tratamente adjuvante,un stil de viata sanatos,multa miscare si reechilibrare la nivel psihic.Ca si tratamente adjuvante sunt recomandate :SOD NATURAL de la Institutul Cantacuzino, Antioxivita, produsele apicole si in mod deosebit Propolisul si Propolisul Verde.Acestea sunt tratamente adjuvante ce nu inlocuiesc tratamentele clasice si trebuiesc recomandate de medicii specialisti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *